woensdag 2 december 2009

Altijd mooi

Het is toch echt waar: het is hier altijd mooi. Of het nu heerlijk weer is in de lente, een hete dag in de volle zomer, regen- en stormachtig in de herfst of kaal en koud in de winter.
We hebben dit jaar een late winter. Het is al december en we hebben nog geen sneeuw gehad. Wel aardig wat wind en hevige stortbuien. Dus alles is kaal en er ligt een tapijt aan bruine bladeren op de grond overal. Vanochtend toen ik met Zarah en Sofie mijn wandelingetje deed, was het zo prachtig! Er steeg een enorme nevel op uit het dal en een pril zonnetje streek daar overheen. Aan de bomen en struiken hingen miljoenen druppeltjes die door het zonnetje als diamanten oplichten. De boombasten waren nog gedeeltelijk kleddernat en ook dat lichtte als zilver op in de zon. En dan steeg de nevel op en liep ik in de wolken. Fantastisch.
Het is alsof de prachtige foto's van Vincent Munier (de franse natuurfotograaf waar René agent van is) tot leven komen. Als je die foto's ziet denk je dat dat op zeer bijzondere afgelegen plaatsen gemaakt moeten zijn. Maar hier in mijn achtertuin zou Vincent ook wonderen kunnen verrichten met zijn camera!

Nieuwsgierig geworden naar de foto's? Kijk maar eens op zijn site: www.vincentmunier.com
Hier een voorproefje van een foto gemaakt in de Vogezen.


Geen opmerkingen: