maandag 8 maart 2010

Ontwikkelingen

Oei, dat is lang geleden, dat ik in deze blog geschreven heb!
Waarom dat is kun je lezen in de blog van Zarah en haar pup.

Het leven op La petite Frida, stond nu eenmaal even in het teken van onze hondjes. Nu dat allemaal zo lekker loopt en goed gaat, kom ik weer een beetje toe aan mijn normale bezigheden. Natuurlijk is één belangrijk onderdeel daarvan het verhuren van het vakantiehuis Boris en het ontwikkelen en verbeteren van alles wat daarbij hoort.
En dan is er natuurlijk ook het tweede vakantiehuis Tosca. Daar zijn dus weer nieuwe grote stappen genomen. We hebben contact gezocht met een nederlands klus- en renovatiebedrijfje, die ook in de Vogezen gevestigd zijn. Bij toeval aan het adres gekomen. Het bleek een bekende van de tv: ze hebben destijds meegedaan aan "Ik vertrek". Eric en Wilma Bongaarts (www.bongaarts.eu).




Het mooie van Eric is dat hij niet alleen voor je werkt maar ook mèt je. Hij denkt mee, adviseert en draagt hele goede oplossingen aan voor allerlei technische probleempjes waar we al tijden over zaten te dubben.
Hij heeft nu de eerste dingen voor ons in huis Tosca gedaan en er volgt zeker nog meer. Het huisje heeft nu buitendeuren en het eerste raam zit er ook in. Alle andere ramen zijn voorbewerkt en binnenkort zet hij ze er in.
Wat een vooruitgang! Twee kanten van het huis zitten nu al dicht.

Dit betekent niet dat het huis nu heel snel in de verhuur kan, want het is nog een hele investering om alle sanitaire voorzieningen en aankleding/inrichting aan te schaffen en te installeren. Maar we kunnen zelf lekker aan de slag!
Ik zit al te popelen. Maar eerst moet het overdag en 's nachts wat warmer zijn (minimaal 6 graden), want anders gaat het niet goed met de materialen die je gebruikt (pleister en zo...)

Geen opmerkingen: