donderdag 19 november 2009

Kadootje!

Al vanaf begin november zijn we in afwachting van de eerste sneeuw. Vorig jaar en het jaar daarvoor hadden we dat namelijk rond deze tijd al gehad. Nu geeft het ook wel gesneeuwd, maar op de hogere gedeeltes van de Vogezen.
En dan tot onze verbazing, wordt het ineens weer zo heerlijk warm, dat we vanochtend gewoon lekker in de zon hebben zitten te ontbijten!... en dat vind ik nu een kadootje! Een vlindertje fladdert om je hoofd, een muursalamandertje komt te voorschijn om te genieten van de warme zon en zelfs een bijtje komt snoepen van de pot jam op tafel (erg veel bloemetjes zijn er dan ook niet meer voor het arme beestje). Wat een warmte geeft de zon toch op deze heerlijke plek op aarde. Zo'n warmte kun je volgens mij niet beleven in Nederland in november.
De natuur is al bijna in zijn winterstandje beland, kale bomen, vele paddestoelen en afstervende planten en bloemen, maar de zon blijft zo heerlijk als hij aan het einde van de zomer (eind september) is. En volgende week is al de feestlunch bij het atelier van de kerstmarkt, wat betekent dat het werk klaar is.
28/29 november is de eerste kerstmarkt (vorig jaar lag er sneeuw, zie foto). Een dikke week ervoor, zit ik gewoon nog in mijn t-shirt in het zonnetje!

Geen opmerkingen: