zaterdag 5 april 2008

Wat een pech!

De buren hadden ons al gewaarschuwd: 'Er kan wel een meter sneeuw vallen 's winters in de Vogezen! Dan raak je helemaal ingesneeuwd en kan je niet weg uit je huis."
Maar dat zoiets zou gebeuren met Pasen, dat had ik niet kunnen verzinnen! Erg spannend allemaal, erg mooi ook, maar... ook een ramp!

Want we zitten in een race tegen de klok om voor de eerste gasten in huis Boris komen in de meivakantie (begint 25 april) alles af te krijgen. Dat is dus elke dag benutten en hard doorwerken. En deze sneeuw betekende op alle fronten een week vertraging: loodgieter kwam niet, de timmerman kon ons niet bereiken en wij waren er wel, maar we moesten veel materiaal kopen en konden niet weg met de auto. Er aren met de pasen zelfs speciale hulptroepen in de vorm van de neef van René, Peter. Maar die kon ook maar bij gebrek aan houten planken beperkt aan de slag.
Kortom wéér pech!
En toen hebben we de knoop maar doorgehakt en met lood in de schoenen de stap genomen om de eerste gasten in huis Boris te melden, dat hun meivakantie niet door kon gaan... Gelukkig zijn er veel lieve mensen in deze wereld en reageerden ze teleurgesteld, maar heel meelevend en opbeurend. Ze komen allemaal een andere keer (voor een leuk prijsje als pleister op de wonden).
Vreselijk om dit te moeten doen, maar het zou ook heel naar zijn om een vakantiehuis aan te bieden waar nog van alles aan mankeert.

Nu komen de eerste mensen in huis Boris in juni. Het wordt toch nog hard werken, maar het zal nu echt worden zoals ik me het allemaal had voorgesteld. het huis af, compleet, mooi en gezellig. De tuin helemaal klaar, met hekwerk en speelgelegenheid en terrasjes... een echt paradijsje. E.

Geen opmerkingen: