zaterdag 5 april 2008

De eerste gasten!

Het loopt allemaal weer heel anders dan dat ik ooit had kunnen bedenken. De eerste gasten zo had ik me voorgesteld, zouden in een geheel vernieuwd, mooi ingericht, tussen de nieuwe spulletjes, alles vers geschilderd, mooi schoon huis komen.
Het zou het vroege voorjaar zijn, met ontluikende bloemetjes en de eerste verse blaadjes aan de bomen. Ze zouden lekker met koffie en thee buiten in het zonnetje kunnen zitten en genieten van lange wandelingen in de omgeving.
Het had gekund.


Maar ja. Mijn eerste gasten verbleven ergens anders. En het was de week met de meeste sneeuw die we tot nu toe hebben meegemaakt; ruim een halve meter lag er! We waren ingesneeuwd,konden niet meer weg met de auto.
Mijn eerste gasten Christa en Hedon, mochten ook op hun speciale verzoek al zo vroeg komen (voor de officiële openingsdatum), want ze waren op huwelijksreis en wilden zo graag hun vier Saarloos Wolfshonden meenemen. Ze wisten al dat als huis Boris niet af was, ze in onze extra kamer met badkamer beneden (misschien ooit als bed & breakfast te verhuren) konden verblijven. Ze kregen ook het gebruik van onze keuken en hal erbij, zodat het een compleet vakantieappartement werd.


Ze hebben het erg naar hun zin gehad. De sneeuw was zeer welkom en de honden hebben er ook van genoten. het was hier ook een sprookjeswereld: reeën liepen vlakbij het huis voedsel te zoeken in de hoge sneeuw, een vosje kwam 's ochtends vroeg door de sneeuw geploeterd en eekhoorntjes laveerden tussen de grote sneeuwpakken op de takken door.


Gelukkig konden Christa en Hedon er de tweede helft van de week met de auto weer op uit, zodat ze toch wat van de omgeving hebben gezien. Ze zijn ook bij het dierenpark van Sainte Croix geweest in Rhodes, waar een wolfenroedel leeft. Dat was voor hun en hun Saarlozen natuurlijk een heel speciale ervaring. E.

2 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Stenka zei

Hallo daar,het was zeker heel erg leuk al die sneeuw.Jammer genoeg was ons roedel niet kompleet,want Shanti moest gedekt worden en zat bij de dekreu in huis.Heeft trouwens netjes gewacht tot we thuis waren en is op 1 april gedekt.

Het was trouwens niet dierenpark in Saint Croix,want daar mag je niet heen met honden volgens mij.

We zijn op de terugweg langs Merzig gegaan,daar zit het Wolvenpark van Werner Freund.
Echt een aanrader en goed te doen op de terugweg naar nederland.
Het is nog gratis ook,dus leuke stop.Er zit nog ander dierenpark naast,waar we niet zijn geweest.

Zal de site van Grasduinen hier even gaan promoten.

Gr. Christa