vrijdag 15 februari 2008

Mon rêve!


Misschien heb je het al gelezen op de site, of anders van ons zelf gehoord. Het ging even niet zo goed met La Petite Frida. De verbouwing van de huizen was zo lekker op tijd gestart en ging ook heel vlot. Tot vlak voor de kerst de aannemer ineens niet meer kwam opdagen. Veel zieken was eerst het antwoord. Een andere spoedklus had voorrang was het volgende excuus. Maar er zat meer achter. De aannemer was flink in de problemen geraakt en bleek uiteindelijk failliet te zijn!
Dat is toch wel het laatste waar je rekening mee houdt als je het traject van verhuizen naar Frankrijk, opknappen van eigen huis en verbouwen van de twee andere huizen tot en met het beginnen met de verhuur van de vakantiehuizen uitstippelt.

Het heeft ons heel wat gekost: zenuwen, veel tijd, veel geld en een hoop moed om verder te gaan. Maar je begint met een droom (mon rêve) en die blijft het belangrijkste van allemaal! Een paradijsje voor mensen met al hun honden creëren waar ze naar toe kunnen voor een heerlijke vakantie, op een redelijke afstand van NL en in een prachtige omgeving waar je veel kunt wandelen, dat was en is mijn droom. En die droom zal uitkomen! Het paradijsje is er al en de rest komt ook. Helaas hebben we moeten beslissen om slechts met één van de twee huizen verder te gaan op dit moment (het grote huis Boris, zie foto), want om er twee af te krijgen voor het seizoen is niet meer mogelijk.
Maar die ene gaat lukken. Dankzij de inzet van Michel Chanteranne, onze lieve loodgieter, hebben we andere (lokale) mensen gevonden die alle verbouwingen gaan afmaken. En ze hebben ons allemaal gegarandeerd dat het op tijd gaat lukken.

Wat een feestje zal het zijn als de eerste gasten arriveren! Dan gaan we wel een heel speciaal flesje opentrekken en aan de honden zelfgebakken hondenkoekjes uitdelen!
E.

1 opmerking:

Stenka zei

Gelukkig jullie hebben de moed niet opgegeven,bleef zo stil :-)

De tijd vliegt,de jurk is vandaag gekocht,deze week wordt Shanti gedekt,dus we hopen als gelukkig stel en met een drachtige teef te komen.

Groetjes Christa en Hedon en roedel.