woensdag 1 juni 2011

Heel goed!


(de laatste tegels van de vloer van Tosca er in geplakt)

Het gaat allemaal goed, meer dan goed!
Het is heerlijk weer, veel zon weinig regen en toch niet zo'n last van de droogte als andere gebieden in Frankrijk.
De natuur is overweldigend groen en oh zo mooi!
De verbouwing van huis Tosca gaat lekker vlot door. Wij doen zo veel mogelijk, maar door alle andere werkzaamheden, René z'n werk in NL en alle lopende klusjes (huis Boris, gasten, de oprukkende en doorgroeiende natuur en natuurlijk de honden!) niet zo veel als we het liefst zouden zien. Maar de slaapzolder is af, de huiskamer gaat er al lekker licht uitzien door de deels gestuucte muren en de keuken/badkamer gaat heel snel, nu de tegelvloer bijna af is. Volgende week donderdag komt onze gouden klusser Eric om wasbak, wc, douchecabine en hopelijk ook de keuken aan te sluiten. Zo, wat zal het er dan af uitzien!!!!
Jawel, dan gaan er weer foto's gemaakt worden.

Helaas schiet onze groentetuin er dit jaar een beetje bij-in. René heeft wel een veldje aardappelen gepland, die er overigens al weer prachtig bij staan, maar meer groentes zitten er niet in dit jaar. Gelukkig helpt de natuur een handje, want we hebben wel volop fruit: appels, bramen, frambozen, vlierbessen, rode besjes en wilde aardbeien. Lekker voor rood-fruitcompôte, taarten en ander lekkers.

Met huis Boris en de verhuur gaat het ook heel goed. We komen ook nog in augustus met een stukje over La Petite Frida in de Margriet te staan! Ik ben benieuwd hoeveel respons dat gaat opleveren.
Tot slot mijn meisjes, waar het ook heel goed mee gaat. Vanochtend zijn we in alle vroegte naar de dierenarts geweest, voor de jaarlijkse prikken. De fantastische dierenarts Houssa was weer zo lief met de meiden. Gelijk op zijn knieëen erbij en knuffelen toen hij ons ophaalde uit de wachtkamer. En bij het onderzoeken zag je dat hij zichtbaar genoot van alle enthousiasme van Inno, al haar vriendelijke opdringerigheid, speelsheid en nieuwsgierigheid, het zachtaardige van onze knuffelmaniak Zarah en het aandoenlijke van Sofie. En zoals je al snapt alles ging meer dan goed met de dames. Soof weegt weliswaar te veel (doordat ze gecastreerd is) 49 kilo, Zarah is iets te fors (al sinds haar zwangerschap... hebben vrouwen ook meestal!) 46 kilo en onze Inno was natuurlijk prachtig op een perfect gewicht: 42 kilo.

Kortom... het gaat goed!

Happy family, zoals de maker van deze foto (Jos Blokdijk, vaste gast van La Petite Frida) dit familie portret noemde:

1 opmerking:

Irma zei

Eindelijk weer een leuk stukje te leze!!! Maar goed wel begrijpelijk met alle bezigheden daar!
Wat een geweldige foto van jullie Happy Family!