dinsdag 11 januari 2011

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is alweer 2011.
November 2007 zijn we hier komen wonen, dat lijkt al eeuwen geleden. Zoveel is er al gebeurd, zoveel al veranderd.
En de veranderingen gaan nog steeds door.

Tosca toen, een overwoekerde ruïne:

Tosca nu met een strak dakje, mooie kozijnen en niet meer overwoekerd:


We zijn nog steeds heel druk met alle plannen rondom huis Tosca. Het gaat niet snel, maar wel steeds verder. De elektriciteit is nu aan de beurt.
Het gaat al goed met het interieur. Leidingen voor sanitair en keuken liggen al, de boiler is al geplaatst, trappen er in en vlak voor de kerst is de houtkachel al aangesloten. Als het dan koud en vochtig is in het huis, kunnen we al lekker stoken om er goed te kunnen werken. En er moet natuurlijk nog heel wat gepleisterd, getimmerd en vloeren gelegd worden. Mijn handen jeuken al. Helaas is het telkens te koud.

Hier een plaatje van alle sneeuw, met geheel links huis Tosca


De extreme dooi (half metertje sneeuw moest verdwijnen) in combinatie met flinke neerslag heeft voor veel wateroverlast gezorgd aan deze kant van Frankrijk. Veel rivieren gaan buiten hun oevers en straten en huizen staan onder water. (Ook Maas en Rijn in NL). Nu wonen we vrij hoog op een berghelling dus verwacht je niet veel gedoe met water. Maar er komt heel veel water langs de helling naar beneden van de hoogvlakte af. Gelukkig maar anders hadden we niet onze eigen bron(-nen). In huis Tosca hebben we als een van de eerste dingen hiervoor een dreinage in de onder de muur die in de berg zit laten aanleggen. Met deze extreme omstandigheden is gebleken dat de dreinage prima z'n werk doet, maar niet voldoet. Langs de zijmuur moet er ook nog een in de vloer. Gelukkig dat het nu aan het licht komt, want als de tegelvloer al had gelegen en de muren al gepleisterd waren, was dat erg jammer. Nu moet alleen de trap weer even opzij en wat gipsplaten weg. Zo zie je maar weer, als er iets niet loopt zoals je zou willen, blijkt het altijd weer ergens goed voor te zijn. Die tegelvloer hadden we al willen hebben, maar het was te koud en nu zijn we erg blij dat hij er niet ligt.

1 opmerking:

marcelle zei

Tres belles photos
J'aimerais bien pouvoir lire tes commentaires bisous
Marcelle