zondag 5 juli 2009

Water


"De Vogezen stellen je nooit teleur". Dat zei René vandaag tijdens een heerlijke wandeling in de buurt van Val D'Ajol, hier vlakbij.
Deze zondag zijn we eens begonnen met een wandeling in plaats van aan het einde van de dag, omdat de voorspelling was dat er wel wat onweer kon komen in de middag. Dus wij even snel een plakje ontbijtkoek gegeten en via de bakker, stokbroodje in de rugzak, met de auto richting de wandeling.
We wilden weer eens een nieuwe route uit het wandelingen-boekje lopen en namen nr 15.
Als je een nieuwe wandeling gaat maken is het altijd weer een verrassing wat je allemaal voor moois zult tegenkomen. Het was dit keer ook weer een en al uitroepen van "wauw, dit is een mooi plekje" of " jeetje wat een schitterend uitzicht!". Kortom weer een wandeling lang genieten.
Alleen de temperatuur was wat zwaar: 28 graden in de schaduw. Gelukkig was het grootste deel van de route in het bos. Onze twee Bernerdames met dikke bontjas hadden het wel een beetje warm en we kwamen wel wat plassen op de weg tegen, maar dat was niet echt afdoende voor een broodnodige verfrissing. En toen kwam dus tegen het eind van de wandeling René zijn uitspraak "De Vogezen stellen je nooit teleur", want natuurlijk was er ook op deze route een dalletje met een lekker fris stoompje erin. Zarah en Sofie hebben heerlijk erin rondgebadderd en hun dorst gelest.
Daarna werd de route weer kwispelend voortgezet. Heerlijk zo'n natuur waar altijd genoeg water aanwezig is!

Geen opmerkingen: