dinsdag 13 januari 2009

Warme zon!


Het jaar begint weer prima! We hebben fantastische sneeuw gehad, wat prachtige uitzichten oplevert. We hebben flinke vorst gehad, met schitterende ijspegels en bevroren watervalletjes en nu: ZON!
Dit weekend zaten we al met de koffie buiten (zie foto hierboven), gewoon in een truitje te genieten van een heerlijke warme zon. En dat terwijl je nog tussen de oude tot ijs gevroren sneeuw zit. En vanochtend, dinsdag 13 januari heb ik gewoon buiten zitten ontbijten. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik laat aan mijn stokbroodje zat (11 uur), maar toch.
Dat is zo fijn van de Zuid Vogezen, we zitten hier zuidelijk genoeg en op een goede hoogte (ongeveer 600 meter) om het hele jaar door warmte van de zon te krijgen. Als in januari in Nederland de zon schijnt, ziet het er wel vriendelijk uit, maar je kan niet ineens je jas uittrekken omdat het zoveel warmte geeft. Hier kan dat dus wel.
Wel is het dan een beetje zielig voor de mensen die beneden in het centrum van Plombières wonen. Daar komt de zon 's winters nauwelijks! Als ik dan ook voor mijn brood naar de bakker loop, kom ik uit een aangename warmte in de kou terecht als ik afdaal. Dus snel mijn broodjes kopen en weer naar boven.

Geen opmerkingen: