zondag 10 augustus 2008

Soms zit het mee, soms...

Het komen en gaan van de gasten in huis Boris is nu in volle gang. De mensen zijn erg enthousiast en de honden hebben een fantastische vakantie. Ze genieten allemaal van de ruimte om het huis, de vele wandelmogelijkheden die de omgeving biedt en het gezellige stadje Plombieres op zo'n korte afstand. De bakker doet goede zaken en de restaurantjes ook.
Het weer is weer heerlijk deze zomer. De meeste gasten zijn verrast over de hoeveelheid zon en de warmte in de Vogezen. Er schijnen nog al wat mensen te zijn met vooroordelen over de hoeveelheid regen die er hier zou vallen. Uit ervaring weten we (en omdat René nog steeds in NL werkt) dat het weer altijd een stuk beter is dan in het koude kikkerlandje.


De dankbaarheid van de gasten is ontroerend. Soms krijg ik zelfs iets lekkers aangeboden als ze weggaan, zoals een schaal kersen en de laatste gasten uit Brabant lieten een lekker drankje achter (zie het briefje!).


Kortom tot nu toe zat alles erg mee. Dan moet er altijd weer een tegenslagje komen, schijnt het. Dat kwam bij de gasten die deze week geboekt hadden. Drie weken geleden kregen ze te horen dat hun anderhalf jaar oude oud-duitse herder Denzel, heup-displasie heeft. Het arme beest had veel pijn en kreupelde af en toe. Hoe het verder zal gaan met Denzel is nog een vraag, hij zal nog nader onderzocht worden door experts in Antwerpen. Maar zijn baasjes zijn na één nachtje huis Boris weer terug naar Nederland gegaan, omdat het huis (weliswaar hondvriendelijke-) trappen heeft en Denzel dat niet kon hebben. Ook de schuine hellingen om het huis en in de omgeving waren te veel voor hem.
Wat een pech. Het huis en de omgeving waren ideaal geweest voor de honden, zeiden deze gasten uit Voorburg, als Denzel gewoon gezond was geweest.

Zoiets doet me echt pijn in mijn hart. Ik hoop heel erg dat Denzel geopereerd kan worden en met goede fysiotherapie toch een lekker leven kan hebben. Veel sterkte voor de familie en de hondjes!

Geen opmerkingen: