woensdag 17 oktober 2007

Het weer

We zijn nu al een keer of 10 naar Plombières geweest en dat was meestal een lang weekend. Halverwege de week checkten we even Weeronline (Luxeuil met weerstation ligt in de buurt) , en jawel... weer goede voorspellingen. En die kwamen ook steeds uit. Voor ons lijkt het alsof de hele zomer en de herfst tot nu toe de zon heeft geschenen in de Vogezen. Volgens onze sympathieke loodgieter monsieur Chanteranne heeft het op doorweekse dagen toch wel eens geregend!
Op de vraag of het normaal is dat in oktober het weer nog zo goed is knikte hij bevestigend. "Meestal is de hele maand oktober prachtig, een zonnetje en schitterende herfstkleuren, een ideale maand eigenlijk." Kijk, dat horen we graag!
De buurman had ons al eerder verteld dat de winters ook tamelijk spectaculair kunnen zijn. "Meestal valt er wel een meter sneeuw", zei hij glimlachend, "Soms ligt het een paar dagen, soms een paar weken, maar het is echt anders dan in jullie vlakke landje."
Diezelfde buurman heeft trouwens ezels. We hebben ze nog niet gezien (er ligt een klein bos tussen zijn en ons huis) maar wel gehoord!

Geen opmerkingen: